Cerita Dongeng Lucu Basa Sunda Si Kabayan

Dongeng Lucu Basa Sunda Si Kabayan merupakan dongeng yang menceritakan tentang Si Kabayan yang di ajak abah pergi memancing, namun apa yang terjadi, yuk kita baca cerita sikabayan nguseup selengkapnya hanya di kumpulandongenganak.com.

Cerita Lucu Bahasa Sunda Sikabayan

cerita lucu bahasa sunda, dongeng bahasa sunda, dongeng bahasa sunda dan artinya, cerita sikabayan nguseup, dongeng bahasa sunda kabayan, dongeng lucu sunda si kabayan, dongeng lucu basa sunda si kabayan

SIkabayan
gambar via kompasiana.com

Isuk-isuk Si Abah, mitoha Si Kabayan Geus gogorowokan nyalukan si kabayan anu masih keneh Ngajoprak di tengah Imah lantaran sabab peuting tas nonton wayang golek di tatangga sabeulah.

Abah : Kabayan… Kabayan,, Geura hudang Maneh teh ngan Molor wae.

Kabayan : Aduh eta si Borokokok teh sigana mabok Golek tah peuting tadi.

Kusabab Gandeng antukna Si Kabayan Hudang, Tuluy nyamperkeun si Abah bari gigisik.

Kabayan : Aya naon Bah Gogorowokan wae, masih tunuh keneh yeuh.

Abah : Tuh Si Ambu hayang pais lauk cenah, matakan ngahudangkeun maneh oge urang ngala lauk ka wahangan, anteur abah. tuh sakalian bawa usep di pipir.

Si Abah Ngaleos bari mawa useup tiheula muru ka wahangan, Atuh kapaksa Si kabayan nuturkeun si abah, teu poho manehna nyokot useup di pipir bari mawa bekel kabeneran aya wajit 2 siki sesa peuting, Datang ka wahangan katinggali Si Abah keur ngadeluk bari mencrong kana useup, tayohna bisi aya nu nyangut teu ka angkat.

Dongeng singkat lainnya :

Dudung Tidak Boleh Badung

Kisah Enam Orang Buta Melihat Gajah

Kabayan : Kumaha bah, geus meunang lauk teh?

Abah : Acan kabayan, titadi can aya nu nyangut,

Kabayan : Sigana Tunuheun keneh bah laukna isuk keneh kieu mah,

Teu kungsi lila, katingali Si Abah memedol useupna bari klikicid ka hilir kilicid ka girang.

Kabayan : kunaon bah, ngan ejegeler wae?

Abah : Jadol teh…… Sugan teh di sangut lauk padahal tikait.. cih kabayan Tunuran kaitu,

Kabayan : Ah Sangeuk bah, tiris..

Abah : Buru siateh..

Si Abah bari nyurungkeun si kabayan, atuh daek teu daek si kabayan ngagujubar kana wahangan, lep teuleum bari rarampa ngomekeun useup si abah anu tikait.
Teu kungsi lila si kabayan geus mucunghul bari guyam gayem manehna ngomong,

Kabayan : beres bah di omekun.

Abah : Alus kabayan eta kakarek minantu abah anu bageur..

Ari maneh ngadaang naon eta kabayan?, Si Abah cara nu heran.

Kabayan : Yeeeeehhh Si Abah teu nyahoeun, tadi uing keur ngomekeun useup abah, pan tadi teh teuleum.. tah di jero cai aya nu hajat, matakan uing ngadaang wajit.

Abah : Bener eta teh kabayan?

Kabayan : Bener atuh bah… tah buktina,

Sikabayan ngodok pesak bari nembongkeun wajit anu tinggal hiji deui.

Abah : Wah kudu di riksakeun atuh, sugan we kuehna aya keneh.

Si Abah luncat kana wahangan lep teuleum, Teu kungsi lila Si Abah mucunghul deui, katingali tarangna ngajenol, biwirna jeding.

Kabayan : Ari eta kunaon bah,

Abah : Puguh tadi di jero cai teh, abah di cegat begal nu antukna tarang abah ngajendol jeung biwir jebleh oge, Hayu ah kabayan urang balik.

Si Abah ngaleos balik, teu nungguan si kabayan ngajawab.

Kabayan : yeeh si abah, pan can meunang bah laukna oge?

Sikabayan antukna nuturkeun Si Abah balik ka lembur, bari hatena Seuri sorangan, ningali kalakuan si abah, pajar teh di jero cai di cegat begal, padahal mah si kabayan apal Si Abah pasti tidagor kana batu waktu tadi ngajebur teuleum.

Demikian dongeng bahasa sunda sikabayan, semoga bermanfaat.

Sumber dongeng : http://www.belajarbahasasunda.com/2014/11/cerita-sikabayan-nguseup.html

Incoming search terms:

  • kumpulan dongeng si kabayan
  • dongeng bahasa sunda singkat lucu
  • dongeng sunda pendek
  • kumpulan dongeng bahasa sunda pendek
  • dongeng sunda si kabayan
  • dongeng bahasa sunda si kabayan
  • kumpulan dongeng basa sunda si kabayan
  • kumpulan dongeng bahasa sunda singkat
  • dongeng kabayan singkat
  • cerita si kabayan bahasa sunda
  • dongeng sunda kabayan
  • kumpulan dongeng kabayan
  • cerita si kabayan singkat
  • dongeng sunda kabayan molor
  • Dongeng si kabayan ngusep
  • kumpulan cerita bergambar kabayan
  • dongeng si kabayan nguseup menggunakan bahasa sunda
  • dongeng sunda pendek si kabayan
  • cerpen sunda si kabayan
  • cerpen kabayan sunda
Cerita Dongeng Lucu Basa Sunda Si Kabayan | Tukang Dongeng | 4.5